Uusi saapuvan ja lähtevän postin palvelin. Päivitä sähköpostin palvelimet

Onko sinulla ongelmia sähköpostien vastaanottamisessa tai lähettämisessä? Täältä löydät ohjeet siitä miten päivität uudet saapuvan ja lähtevän palvelimen sähköpostiisi.

Tarvitsetko apua asetusten tekemiseen? Autan tarvittaessa etäohjauksen avulla tai puhelimitse 041 5311 772.

Sähköpostin palvelinnimet vaihtuivat palvelintilan ylläpitäjän  vaihdon yhteydessä

Lähes kaikki minun kauttani tilatut domainit (sivuston osoite) sekä niiden palvelintilat ovat sijainneet Louhen palvelimella. Nyt kaikki sivustot on siirretty uudelle Stablepointin palvelimelle, joka on tehokkaampi, nopeampi ja kattavampi sekä tarjoaa enemmän tilaa sivuistoillenne. Tämän johdosta vanhat Louhen sähköpostin palvelinnimet  (saapuva/lähtevä) on uusittava vastaamaan uuden palvelintilan vastaavia.

Saapuva ja lähtevä palvelin vastaavat siis sähköpostin saapumisesta sekä lähettämisestä sähköpostitilillesi. Joten jos huomaat että et voi esim. lähettää meiliä niin palvelinnimet ovat todennäköisesti väärin etkä  voi vastaanottaa tai lähettää meiliä.

VANHA PALVELINNIMI

Vanha ja nyt uusittava palvelinnimi:
whm05.louhi.net

 

uusi palvelinnimi

Saapuvan sekä lähtevän sähköpostin palvelinnimeksi vaihdetaan:
mail.domainnimi.fi

Korvaa domainnimi sivustosi domainnimellä. Esim. tämän sivuston uusi palvelin on mail.tgsturku.fi

Domainnimi on siis sivustosi osoite, selainriviin kirjoitettava nimi. Domain voi päättyä myös muihin päätteisiin kuin .fi. (esim. .net, .com) Tällöin uusi palvelin pitää olla muotoa mail.domainnimesi.pääte esim. mail.tgsturku.com

Yleiset asetukset

Asetukset tulee muokata kaikkiin käyttämiisi laitteisiin ja sähköpostiohjelmiin joilla luet ja lähetät meiliä: iphone/puhelin, ipad/padi, tietokone.
Yleensä sinun ei tarvitse muuttaa kuin saapuvan ja lähetävän postin palvelinnimi. Käyttäjänimi (tunnus) sekä salasana säilyvät ennallaan. Jos ne ovat jo allaolevan mukaiset ei sinun tarvitse tehdä mitään. Jos palvelinnimessä näkyy whm05.louhi.net se on vaihdetta allaolevan mukaiseksi.

IMAP (tilin protokolla – suositeltava muoto, säilyttää meilit palvelimella ja voit lukea niitä useista laitteista. Yleisin muoto nykyään)

Saapuvan postin palvelin
palvelinnimi: mail.domainnimesi.fi
Port 993
SSL – On / Käytä SSL:ää

Lähtevän postin palvelin
Palvelinnimi: mail.domainnimesi.fi
Port: 465 tai 587 (älä muuta)
SSL – On / Käytä SSL:ää

Palvelinnimet vaihdetaan kaikkiin sivustosi käyttämiin sähköpostiosoitteisiin

Sähköpostiohjelmat

Jokaisessa sähköpostiohjelmassa mm. Outlook, Windows mail, Apple Mail, Thunderbird jne. on tili- ja palvelinasetukset hieman eri paikassa, joten yleistä ohjetta ei voi suoraan antaa.

 

  1. Yleensä pitää valita muokattava sähköpostitili/sähköpostiosoite (jonka alla näkyvät saapuneet viestit ja muut kansiot)
  2. Klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä valitun sähköpostitilin päällä avautuu lisävalikko, jossa pitäisi olla valittavina jokin seuraavanlaisen tyyppinen kohta: muokkaa tilin asetuksia, muokkaa tilin palvelimia, tilin asetukset, tilin palvelimet, tilin tiedot…
  3. Thunderbirdissä tilin nimeä klikkaamalla avautuu näkymä, jossa keskellä lukee ”Tilit” ja sen alla ”Muokkaa tämän tilin asetuksia”

Ohjeita / Linkkejä asetuksiin

Alle olen koonnut jotain linkkejä eri sähköpostiohjelmien asetuksiin. Huomaathan että palvelinnimet eivät vastaa omiasi vaan ovat vain mallina. Käytä yllä mainittua saapuvan ja lähtevän postin palvelinta mail.domainnimesi.fi.

iPhone

Alla lyhyet ohjeet iphonen sähköpostiasetuksista mutta periaatteessa samat asetukset  pätevät myös muihin puhelinmalleihin

1.

Mene puhelimen Asetuksiin ja valitse Salasanat ja tilit. > Valitse tilien joukosta sähköpostiosoite jota olet muuttamassa/tarkistamassa ja klikkaa seuraavassa näytössä tilin nimeä.

Tarkista Saapuvan postin palvelinnimi ja muuta se tarvittaessa muotoon
mail.domainnimesi.fi

Paina ”Valmis”

Yleensä sinun ei tarvitse tässä kohdassa muuttaa muita asetuksia (salasanaa tai tunnusta)

Klikkaa seuraavaksi Lähtevän postin palvelin-kohtaa. Kohdassa voi lukea myös ”Ei palvelinta”

2.

Sinulle voi olla jo asennettu ensisijainen palvelin tai kohta voi olla tyhjä. Joka tapauksessa klikkaa punaisella ympäröityä kohtaa.

Ensisijainen palvelin tulisi olla
mail.domainnimesi.fi

Näkymäksi pitäisi avautua seuraavan kuvan tyyppinen

HUOM. Korvaa teksti domainnimesi sivustosi nimellä kaikissa vastaavissa kohdissa!

3.

Paina ”Palvelin” vihreäksi tai jos se on jo päällä tarkista seuraavat kohdat.

Lähtevän postin palvelin
palvelinnimi: mail.domainnimesi.fi
tunnus: sähköpostiosoitteesi
salasana: annettu salasana
Käytä SSL:ää (laita päälle jos ei ole)
Todentaminen: salasana
Palvelinportti: anna olla 587 tai kokeile 465

Paina: ”Valmis”

Tilin pitäisi hakea uudet tiedot ja siirtyä ensimmäisen kuvan näkymään (ja mahdollisesti ruksit oikealla).

Ota yhteyttä jos tulee ongelmia

ONGELMIA? 

Joskus iPhone voi jumittaa asennustilanteessa ja joudut lopettamaan tiliasetuksen teon kesken kaiken.
Sulje silloin asetukset ja mene tilit ja salasanat asetuksiin uudestaan. Tarkista ja muokkaa tarvittaessa  asetukset uudestaan.

Joskus sähköpostitili täytyy kokonaan poistaa (valitse haluamasi tili ja avautuvasta valikosta alhaalta ”poista tili”.) Tällöin joudut asentamaan kyseisen tilin uudestaan uutena tilinä. (Lisää tili > ”Muu” > ”Lisää Sähköpostitili” > täytä kaikki tarvittavat tiedot ja etene yllä olevan mukaisesti). Huom. Tilin poistaminen EI poista sähköposteja palvelimelta.

Webmail

Webmail on millä tahansa nettiselaimella (esim. firefox, chrome, Safari, Edge) toimiva sähköpostiohjelma, jonka avulla voit lukea ja lähettää sähköposteja ilman erikseen asennettavaa sähköpostiohjelmaa. Tarvitset vain käyttäjätunnuksen=sähköpostiosoitteesi sekä salasanan kyseiselle tilille.

 

Kirjaudu osoitteessa

www.domainnimesi.fi/webmail

HUOM. Louhen Webmail osoitteessa https://webmail.louhi.net/ EI toimi enää palvelintilan vaihdon jälkeen!

 1.

Avaa Sähköpostinäkymä klikkaamalla ”Open”

2.

Ruksita tämä kohta jos haluat webmailin avautuvan automaattisesti saapuneiden sähköpostien näkymässä

3.

Voit tehdä tässä näkymässä useita asetuksia sähköpostisi toimintaan mm. lisätä uudelleenohjauksia toiseen sähköpostiosoitteeseen, muuttaa salasanaa ja laittaa automaattiset vastaukset saapuviin sähköposteihin.

Etäohjaus avuksi sähköpostien asetusten tekemiseen

 Etäohjauksen avulla otan yhteyden tietokoneeseesi ja voin omalla koneellani hallita tietokonettasi ja tehdä asetukset sähköpostiohjelmaasi puolestasi.

Etäohjaus / puhelinneuvonta

Autan tarvittaessa sähköpostiohjelmien asetusten kanssa jos sinulle tulee vaikeuksia saada sähköposti toimimaan tai et osaa vaihtaa palvelinnimiä.

Etäohjausta varten lataa ohjelma:
PC: https://download.teamviewer.com/download/version_14x/TeamViewerQS.exe
Mac: https://download.teamviewer.com/download/version_14x/TeamViewerQS.dmg

Asenna ohjelma koneellesi ja kun haluan ottaa etäyhteyden koneeseesi avaa ohjelma ja lähetä minulle ohjelmassa näkyvä ID ja salasana.

Autan mielelläni tarvittaessa !

Soita tai viestitä jos kohtaat ongelmia, hoidetaan asetukset puhelimessa tai sovitaan etäyhteysaika. Koronatilanteesta johtuen en mielelläni sovi tapaamisia, tästä voidaan neuvotella tarvittaessa.